2015. szeptember 27., vasárnap

A tematikáról

Még mindig nem kezdjük el...
Mielőtt belecsapnánk a lecsóba, mindenképpen szükséges tisztázni néhány dolgot már itt, az elején.
Nem vagyok mester, még csak képzett vívó sem. Nem akarok követőket gyűjteni, iskolát alapítani. Nagyon jó kis iskolát alapítottak a régiek, és nagyon jó az az iskola is, ahol én tanulok.
A blog célja tehát a saját fejlődésem elősegítése és mások megismertetése azzal a csodálatos tevékenységgel, ami több, mint egy évezrede (vagy több évezrede) beleivódott a magyar lélekbe és amit úgy hívnak: szablyavívás.
Vannak dolgok, amiket csak edzésen lehet megtanulni. A betűk nem adják vissza a kard súlyát, lendületét, a fáradtságot amikor az edzőtársad huszadjára üti meg a szekondodat, és neked mindig vissza kell térned ugyanabba a pontosan meghatározott pozícióba. Otthon, a gép előtt ülve nem tudsz mozogni, lépni, és nincs, aki kijavítsa azokat a hibáidat, amik ellenfeleidet győzelemhez segítik.
Ezért elsősorban azt javaslom, hogy aki vívni akar, az keresse fel a magyarszablya.hu oldalt, ahol megtalálhatja a lakhelyéhez legközelebbi iskolát, mellékesen pedig olvassa ezt a blogot, mert vannak dolgok, tanácsok, amik segíthetik a fejlődést.

A blog tematikája Arlow Gusztáv könyvével lesz azonos, kiegészítve a saját edzésanyagom dokumentálásával.
Ennek az az oka, hogy Arlow könyve lépésről-lépésre, érthetően fűzi össze az ismeretanyagot, ugyanakkor vannak olyan eltérések, amelyek miatt el kell majd térnem az ő tananyagától és módosítanom kell a saját tanulmányaim szerint.

A blog tulajdonképpen a bécsújhelyi vívóiskola tudásanyagát igyekszik felölelni, ahonnan olyan kitűnő mesterek kerültek ki, mint Leszák Károly, vagy Borsody László, de ide sorolható még a már említett Arlow Gusztáv is. A tévedés jogát azonban továbbra is fenntartom, ugyanakkor igyekszem méltó lenni a nagy elődökhöz. Olvassátok így a következő bejegyzéseket.

Jó munkát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése