2015. szeptember 27., vasárnap

Nem tűntem el! - Biztonsági szabályok

Sajnos a telefonom szoftverhiba miatt két hete szervizben van, így a bejegyzésekhez szükséges videókat és képeket nem tudom csatolni, úgyhogy inkább várok velük még valamennyit.
Emiatt jelenleg fogalmam sincs mivel folytassam.
Talán a legjobb, ha néhány fontos tudnivalót megosztok veletek arról, hogyan is kell viselkedni, ha az ember fegyvert fog a kezébe. Mindenkinek fontos a saját testi épsége, de ugyanannyira kell ügyelnie társai egészségére is. Gondolom senki sem szeretné azzal a tudattal tölteni mindennapjait, hogy a kispajtása az ő felelőtlen viselkedése miatt veszítette el mondjuk a szeme világát...

Na lássuk.

1. Az edzés kezdetén ellenőrizzük védőfelszerelésünk és fegyverünk állapotát. Sérült eszközökkel tilos az edzés megkezdése! Ha társunk nem veszi észre saját tárgyai hibáit figyelmeztessük erre! A problémák megelőzése érdekében fontos eszközeink karbantartása és megfelelő tárolása!

2. Fegyverrel a kézben körültekintően mozogjunk, a kard hegye küzdelmen (gyakorláson) kívül mindig a földre mutasson! Bármikor a hátunk mögött mozoghat valaki, így soha ne hadonásszunk, ne mutogassunk a fegyverrel. Sisak felvételekor tegyük a földre a fegyvert.

3. Gyakorlás (vívás) előtt mindig ellenőrizzük, hogy a plasztron nyakrésze megfelelően zár-e és gondosan simítsuk le a sisak szakállrészét!

4. Soha ne ijesztgessük, ne csapkodjunk olyan társunk felé, aki nem viseli védőfelszerelését!

4. Küzdelmet csak megfelelő állapotú védőfelszerelésben lehet elkezdeni!

Ennyi az egész!

Jó munkát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése